Що таке кейтерінг?

Кейтеринг - (англ. cater - постачати провізію; catering - громадське харчування) надання послуг з організації харчування співробітників підприємств та організацій. На практиці під кейтерингом мається на увазі не лише доставка та приготування їжі, але й обслуговування, сервірування, оформлення тощо. Ресторане обслуговування поза стаціонарними приміщеннями. Кейтерінг з'явився зовсім недавно, але вже існує низка ресторанів, які готові надати цю послугу.
Види кейтерингу:
приготування їжі у приміщенні;
приготування їжі поза приміщенням (виїзне ресторанне обслуговування);
контракт на постачання (доставка до офісу);
соціальний кейтерінг;
роздрібний продаж готової кулінарної продукції;
VIP - кейтеринг
кейтеринг напоїв та коктейлів (виїзний бар).
Кейтеринг у приміщенні — один із найпопулярніших видів та має багато спільного з традиційним ресторанним обслуговуванням. Крім організації столу, пропонується відповідним чином обладнане приміщення, яке може бути використане для проведення різних заходів. Зазвичай зали розраховані на прийом від двохсот до кількох тисяч людей. Приміщення для такого виду кейтерингу називають банкетними залами, а одна з його переваг — все необхідне обладнання розміщене в будівлі, де проходять прийоми. Тут є кухня для підготовки та приготування страв, холодильне приміщення для зберігання продуктів, а також місце та обладнання для санітарної обробки. Інша перевага — наявність приміщень для зберігання напоїв, посуду та столових приладів, скатертин та елементів оформлення. Можливість використання інвентарю компанії дозволяє заощадити час для підготовки заходу, пов'язаний із доставкою, встановленням та налаштуванням необхідного обладнання.
Кейтеринг поза рестораном передбачає обслуговування на виїзній території. Особливість цього виду кейтерінгу пов'язана з тим, що більшість ресторанів мають невеликі зали і не можуть обслуговувати велику кількість гостей. Приготування страв здійснюється у ресторані, після чого замовлення доставляють до місця проведення заходу. Ресторан відповідає за якість приготування та доставку страв, сервірування, професійне обслуговування, прибирання приміщень та повний розрахунок із замовником після закінчення заходу.
Соціальний кейтеринг – це надання послуг рестораном на території клієнта з використанням обладнання для приготування страв. Замовник та ресторан, що надає послугу соціального кейтерингу, заздалегідь обговорюють дату, меню, особливості сервірування та обслуговування. До обов'язків ресторану входить також прибирання приміщення після проведення заходу. Послугами соціального кейтерингу користується замовник для організації сімейного торжества. При цьому ресторан може надати замовнику, згідно з договором, окремі предмети для сервірування столу та аксесуари.
VIP – кейтеринг – передбачає виїзне ресторанне обслуговування із залученням висококваліфікованих кухарів, офіціантів. У приміщенні замовника та під його наглядом здійснюються обробка продуктів та приготування страв. Дані працівники можуть супроводжувати замовника у його тривалих турне.







Академія краси

Комп'ютерна академія

Школа бізнесу

Школа бухгалтерії

Школа іноземних мов

Школа масажу

Школа професійного дизайну

Школа творчості